хижа "Свежен"

Туризъм, спорт, приключения с "Уникалните"


 

НачалоКъде  смеМаршрутиЕко-пътекиПартньориГалерияИзтеглиУслуги

Контакти

 

История

 

Тел. за резервации: +359 88 511 08 24  Адрес: с. Свежен, в местност "Чатал дърво", на 1050 м. надморско ниво
       

 

 

 

Хижа „Свежен”
Галерия:
(за прелистване на снимките напред и назад под всяка има стрелки)

 
 

Хижа „Свежен” е разположена в Сърнена Средна гора, над с. Свежен, на 1050 м надморска височина, в красивата местност „Раздвой” („Чатал дърво”). Тя е чудесно място за летен и зимен отдих и планински спортове. Отворена е целогодишно.

Хижа "Свежен" е толкова отдалечена от Карлово, че е трудно да се възприеме като карловска хижа. Но въпреки всичко, това е така. Тя е по-скоро калоферска хижа по територия - на 10 км. в права югоизточна посока от Калофер, на 4-5 часа пеш от гара Калофер - тръгвате на юг от гарата, стигате билото на Средна гора и продължавате на изток по него. Носи името си от близкото село Свежен, от което отстои на 40-50 мин. пеш. Това село е на най-източното ...кьоше на Карловска Община и се намира на 30 км. от Карлово в Средна гора. Самата хижа е в местност Чатал дърво и е на южния склон на Средна гора с юго-източна насоченост на фасадата, на 1050 м н.р.. Хижата прилича на малък хотел и през лятото предлага лов, конна езда и конен туризъм за чужденци, а поляните наоколо са пълни с горски дарове. Въпреки, че до хижата има черен път и възможност да се стигне до нея с автомобил, ако търсите усамотение, тишина и спокойствие, тук е мястото, където ще ги откриете...

Хижата е напълно обновена на два етапа и разполага с 36 места за настаняване в стаи с по 2 и 3 легла и една туристическа спалня с 10 легла (част от стаите разполагат със самостоятелни санитарни възли).

Сградата е с централно отопление, разполага с нови луксозни стаи със самостоятелни санитарни възли и телевизия. Има и стаи с по три легла и голяма туристическа спалня, които ползват общи нови санитарни възли.

В х. „Свежен” работи ресторант, предлагащ традиционна българска кухня. Приемат се предварителни заявки за меню и храноден.

Хижата разполага с отделна голяма и обновена туристическа столова, както и със зала за развлечения – с тенис на маса и настолни игри.

Сезонност: целогодишно / Паркинг / Подходяща за туризъм и планинарство.

Екстри: ресторант, отделна туристическа столова, телевизия.

За допълнителна информация и резервации се обръщайте на телефон: 088 511 08 24.

Подробна информация и актуални снимки може да разгледате на страницата на хижа „Свежен” във
        
Фейсбук: www.facebook.com/h.svezhen
 

 

 
 

 

 

 
 

Авторско право © BG-Market.com & Уеб дизайн & Авторът